Hoe krijg je een sixpack?

Hoe krijg je een sixpack?

Zowel mannen als vrouwen willen graag een sixpack krijgen. Vooral wanneer de zomer er weer aan komt, wil iedereen er straks goed uitzien op het strand. Een sixpack krijgen is nog niet zo eenvoudig. Maar het is wel voor iedereen mogelijk.

Wat is een sixpack?

Een sixpack is een strakke buik met zichtbare sterke buikspieren. Je hebt twee verschillende soorten buikspieren: de Obliques en de Rectus Abdominus. De Obliques zijn de spieren in je zij. De Rectus Abdominis zijn de buikspieren zelf. Door de Rectus Abdominis veel te trainen, krijg je een sixpack. De pezen die over de buikspieren lopen, komen strak te staan en trekken zo dieper over de spier. Op je buik zijn er dan een soort blokjes te zien, zes in totaal. Dit wordt een sixpack genoemd.

Stap 1: Overtollig vet eraf

Wanneer je een sixpack wil krijgen en wanneer je wil dat deze zichtbaar is, is het allereerst nodig om het overtollig vet kwijt te raken. Je sixpack zal anders namelijk verborgen zijn achter een laag vet. Om dit voor elkaar te krijgen, is het allereerst nodig om op je voedsel te letten. Vermijd al het ongezond voedsel, wat je alleen maar dik maakt. Begin de dag met een stevig gezond ontbijt. Je zal hierdoor overdag minder snel zin hebben in tussendoortjes en zal de dag ook met veel energie beginnen. Eet wel voldoende, zorg dat je genoeg essentiële voedingsstoffen binnenkrijg. Wanneer je tussen de maaltijden zin hebt in iets lekkers, kies dan voor een gezond tussendoortje, bijvoorbeeld een stuk fruit. Naast het letten op voedsel is veel beweging nodig om je buikje eraf te krijgen. Wanneer je het vet er zo snel mogelijk af wil hebben, is het nodig om intensief te sporten. Hiervoor hoef je niet per se naar de sportschool, dit kan ook gewoon thuis. Denk aan hardlopen, fietsen of touwtje springen. Wanneer je dit elke dag een halfuur zal doen, zal je al gauw wat vet kwijtraken.

Stap 2: Buikspieren trainen

Nu het overtollig vet van je buik eraf is, kan je verder gaan met de volgende stap. Je hebt nu een platte buik, maar nog geen strakke sixpack. Om een sixpack te krijgen, moet je je buikspieren gaan trainen. Je kan dit op de sportschool gaan doen, je kan er ook voor kiezen om dit thuis te doen. Er zijn veel verschillende buikspieroefeningen die je kan gaan doen. Je moet voor jezelf beslissen welke oefeningen jij het leukst vindt. Probeer er ook verschillende uit. De leukste oefeningen moet je blijven doen, zodat je het lang vol kan houden. Bouw het trainen rustig op. Doe de oefeningen op minimaal drie dagen per week, minimaal een halfuur per dag. Begin met een oefening en stop zodra je een brandend gevoel krijgt. Rust dan even uit, ongeveer een halve minuut, en ga dan weer verder. Doe dit tot drie keer toe en rust dan wat langer, ongeveer drie minuten. Ga vervolgens verder met een andere oefening.

Verschillende oefeningen

Er zijn veel verschillende soorten buikspieroefeningen. Je hebt bijvoorbeeld de crunches voor de bovenste buikspieren. Dit is een oefening voor de bovenkant van de buikspieren. De oefening gaat als volgt: ga op de grond liggen met je voeten plat op de grond. Leg je vingertoppen onder je hoofd en ondersteun je hoofd lichtjes. Til vervolgens je bovenlichaam omhoog. Gebruik je buikspieren maximaal. Blijf even overeind en ga vervolgens langzaam weer terug. Een andere oefening is de crunches voor de schuine buikspieren. Je begint hierbij hetzelfde als de vorige oefening. Wanneer je je bovenlichaam omhoog tilt, draai je je linker elleboog naar je rechterknie, blijf je weer even overeind en ga daarna langzaam terug. Dit doe je een aantal keer, daarna ga je over op de andere kant. Weer een andere oefening is de crunches voor de onderste en bovenste buikspieren. Bij deze oefening moet je ook weer op de grond gaan liggen. Je benen moet je in een hoek van 90 graden en gekruist houden. Ook moet je met je vingertoppen je hoofd weer lichtjes ondersteunen en je ellebogen naar buiten houden. Vervolgens til je je bovenlichaam omhoog, blijf even overeind en ga weer langzaam terug. Zo heb je nog heel veel verschillende oefeningen die je zou kunnen doen. Kies voor jezelf verschillende leuke oefeningen uit, zo hou je het trainen lang vol.

Volhouden

Om een sixpack te krijgen, moet je het trainen wel vol kunnen houden. Je hebt dus wel doorzettingsvermogen nodig. Wat heel handig kan zijn, is om een soort plan op te stellen, een trainingsschema. Hierin zet je precies wat je wil bereiken en wanneer en hoeveel je gaat trainen. Verder heeft een sportschool het voordeel dat je samen met andere mensen sport, wat je ook kan motiveren. Je kan hier vrienden maken, zodat het heel gezellig wordt om te trainen en dat je er niet zo tegenop ziet. Bedenk ook zelf wat voor jou de beste methode is om het lang vol te houden, zodat je een mooie sixpack krijgt.

Een Sixpack met de Kettlebell

Wil je snel een Sixpack? Een geweldige methode om effectief een Sixpack te ontwikkelen is door oefeningen te doen met de Kettlebell. Meer weten? Klik dan op onderstaande links:


Wil je serieus afvallen?

Download gratis ons eBook tegen buikvet
Previous post:

Next post: