Buikvet verbranden

Een strakke buik is iets wat veel mensen wel willen hebben. Veel mensen richten zich op de buik om het buikvet te verbranden. Ze gaan buikspieroefeningen doen in de hoop dat zo het buikvet eraf gaat. Door alleen buikspieroefeningen te doen, zal dit helaas niet lukken. Wat kan je dan wel doen om snel buikvet te verbranden?

Niet alleen buikvet

Het is nooit mogelijk om alleen het vet op een bepaalde plaats kwijt te raken. Dus wanneer je vindt dat je benen te dik zijn of wanneer je vindt dat er teveel vet aan je buik zit, zal het nooit lukken om alleen dat vet weg te halen. Wanneer je je buikvet kwijt wilt raken, is het nodig om helemaal af te gaan vallen. Je zult dan vanzelf zien dat je buik ook slanker wordt. Het probleem van buikvet is wel dat het er niet zo snel af gaat.

Voeding

Om buikvet te verbranden, om dus af te vallen, is het allereerst nodig dat je op je voeding gaat letten. Verbranding van lichaamsvet vindt namelijk plaats wanneer er minder calorieën het lichaam binnenkomen dan dat het lichaam nodig heeft voor energie. Je kan kiezen om op dieet te gaan. Er zijn veel verschillende diëten. Het probleem met diëten is vaak dat het even helpt, maar dat je zodra je stopt weer snel aankomt. Je buikvet komt dus al snel weer terug. Wanneer je echt je buikvet er blijvend af wil hebben, is het nodig om een gezond eetpatroon aan te leren. Vermijdt alle voedingsmiddelen met veel ongezonde suikers en vetten. Kies voor gezonde producten. Door gezond en gevarieerd te eten, zal het overtollige buikvet er geleidelijk aan afgaan.

Oefeningen

Dat je door buikspieroefeningen te doen specifiek het buikvet eraf kan krijgen, is een fabeltje. Door je buikspieren te trainen, verbruik je zeker wat calorieën. Je verbrandt dus wel lichaamsvet, maar niet op één bepaalde plaats. Je verbrandt dan vet van het hele lichaam. Buikspieroefeningen kosten verder niet zoveel inspanning. Je verbrandt er dus relatief weinig vet mee. Daarom is het beter om oefeningen te doen die meer inspanning kosten. Het beste is om met je hele lichaam intensief te trainen. Denk aan hardlopen, zwemmen, aerobics enzovoort. Deze sporten kosten veel meer inspanning, zodat je veel sneller wat vet kwijt zal raken. Overigens is het trainen van de buikspieren wel een goede manier om een ‘strakkere’ buik te krijgen. Maar om dat te kunnen zien, is het wel eerst nodig dat het overtollig vet eraf is.

Mentaal plan

Alleen buikvet verbranden gaat dus niet lukken. Wil je buikvet verbranden, dan zal je vet van je hele lichaam moeten verbranden. Gezond eten en veel beweging kunnen daarbij helpen. Je moet dus eigenlijk voor jezelf een knop omzetten en gezonder gaan leven. Je zal zo geleidelijk aan wat buikvet kwijtraken. Het heeft wel even de tijd nodig en je moet wel doorzetten. Je zou voor jezelf een soort plan op kunnen stellen, waarin je precies opschrijft wat je wil bereiken en wanneer je dit wil. Dit helpt je om door te zetten en om over te schakelen op een gezondere levensstijl. Blijf het ook volhouden, zodat je voor altijd een mooi strak buikje hebt!

Wil je graag hulp bij het verbranden van je buikvet, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Kijk dan eens naar Het Mentale Dieetplan, dit is op dit moment een van de beste diëten van Nederland en heeft al ruim 80.000 fans op Facebook.

Zowel mannen als vrouwen willen graag een sixpack krijgen. Vooral wanneer de zomer er weer aan komt, wil iedereen er straks goed uitzien op het strand. Een sixpack krijgen is nog niet zo eenvoudig. Maar het is wel voor iedereen mogelijk.

Wat is een sixpack?

Een sixpack is een strakke buik met zichtbare sterke buikspieren. Je hebt twee verschillende soorten buikspieren: de Obliques en de Rectus Abdominus. De Obliques zijn de spieren in je zij. De Rectus Abdominis zijn de buikspieren zelf. Door de Rectus Abdominis veel te trainen, krijg je een sixpack. De pezen die over de buikspieren lopen, komen strak te staan en trekken zo dieper over de spier. Op je buik zijn er dan een soort blokjes te zien, zes in totaal. Dit wordt een sixpack genoemd.

Stap 1: Overtollig vet eraf

Wanneer je een sixpack wil krijgen en wanneer je wil dat deze zichtbaar is, is het allereerst nodig om het overtollig vet kwijt te raken. Je sixpack zal anders namelijk verborgen zijn achter een laag vet. Om dit voor elkaar te krijgen, is het allereerst nodig om op je voedsel te letten. Vermijd al het ongezond voedsel, wat je alleen maar dik maakt. Begin de dag met een stevig gezond ontbijt. Je zal hierdoor overdag minder snel zin hebben in tussendoortjes en zal de dag ook met veel energie beginnen. Eet wel voldoende, zorg dat je genoeg essentiële voedingsstoffen binnenkrijg. Wanneer je tussen de maaltijden zin hebt in iets lekkers, kies dan voor een gezond tussendoortje, bijvoorbeeld een stuk fruit. Naast het letten op voedsel is veel beweging nodig om je buikje eraf te krijgen. Wanneer je het vet er zo snel mogelijk af wil hebben, is het nodig om intensief te sporten. Hiervoor hoef je niet per se naar de sportschool, dit kan ook gewoon thuis. Denk aan hardlopen, fietsen of touwtje springen. Wanneer je dit elke dag een halfuur zal doen, zal je al gauw wat vet kwijtraken.

Stap 2: Buikspieren trainen

Nu het overtollig vet van je buik eraf is, kan je verder gaan met de volgende stap. Je hebt nu een platte buik, maar nog geen strakke sixpack. Om een sixpack te krijgen, moet je je buikspieren gaan trainen. Je kan dit op de sportschool gaan doen, je kan er ook voor kiezen om dit thuis te doen. Er zijn veel verschillende buikspieroefeningen die je kan gaan doen. Je moet voor jezelf beslissen welke oefeningen jij het leukst vindt. Probeer er ook verschillende uit. De leukste oefeningen moet je blijven doen, zodat je het lang vol kan houden. Bouw het trainen rustig op. Doe de oefeningen op minimaal drie dagen per week, minimaal een halfuur per dag. Begin met een oefening en stop zodra je een brandend gevoel krijgt. Rust dan even uit, ongeveer een halve minuut, en ga dan weer verder. Doe dit tot drie keer toe en rust dan wat langer, ongeveer drie minuten. Ga vervolgens verder met een andere oefening.

Lees meer over Hoe krijg je een sixpack?

Het drinken van groene thee is heel gezond. Groene thee heeft veel goede eigenschappen. Het versterkt de weerstand, het houdt de huid jong, het werkt kankerremmend, het heeft een preventieve werking bij ziektes als Alzheimer, Multiple Sclerosis en Parkinson, het werkt kalmerend, en… je kan erdoor afvallen! Tenminste, dat beweert men. Is het echt zo dat je door het drinken van groene thee af kunt vallen?

De werking van groene thee

Groene thee is een natuurlijk product. Het komt oorspronkelijk uit China. In China wordt groene thee gebruikt als medicijn. Zoals al eerder gezegd, heeft de groene thee veel goede eigenschappen. Het heeft een gezonde werking. Groene thee kan je ook helpen bij het afvallen. Het is uit wetenschappelijk onderzoek bewezen dat de groene thee ervoor zorgt dat de stofwisseling versneld. Hiervoor heeft je lichaam meer energie nodig, waardoor je sneller zult afvallen. Verder is het zo dat wanneer je veel groene thee drinkt, je eetlust wordt geremd. Je zult dus minder snel een hongergevoel hebben. Belangrijke bestanddelen van groene thee zijn cafeïne en EGCG. Cafeïne stimuleert het thermogenisis proces, waardoor je meer calorieën verbrandt. Het bestanddeel EGCG is een sterk antioxidant, wat ook het thermogenisis proces stimuleert. Verder heeft het bestanddeel EGCG veel gezondheidsbevorderende eigenschappen.

Regelmatig drinken

Wanneer je door middel van groene thee af wilt slanken, is het nodig om dit regelmatig te drinken. Het beste is om ongeveer 5 koppen groene thee per dag te drinken. Je kan dan wel 80 calorieën per dag extra verbranden. Verder is het belangrijk om meer te letten op je voeding. Met groene thee alleen zal je niet zo snel gewicht kwijtraken, het is alleen een hulpmiddel om af te vallen. Combineer de groene thee dus met gezonde voeding en meer beweging, je zult zo een gezondere levensstijl ontwikkelen. Hiermee kan je je streefgewicht bereiken en ook makkelijker op dit gewicht blijven.

Lees meer over afvallen met groene thee

De meeste Nederlanders benuttigen drie maaltijden per dag. Ze beginnen ‘s ochtends met het ontbijt, tussen de middag een lunch en ‘s avonds een diner. Het is in Nederland een soort traditie om drie keer per dag een maaltijd op tafel te zetten. Wanneer je af wilt vallen, is dit eigenlijk helemaal niet zo’n goed idee. Het is dan juist verstandiger om de maaltijden meer te verspreiden over de hele dag. Dus bijvoorbeeld zes keer eten in plaats van drie keer.

Waarom zes keer?

Wanneer je drie keer per dag een ‘stevige’ maaltijd naar binnen werkt, moet je lichaam tot drie keer toe hard werken. Het kost voor je lichaam veel moeite om grote maaltijden te verwerken. Het zal dan ook het teveel opslaan als vetreserve. Wanneer je meerder malen per dag eet, dus zes keer in plaats van drie keer, is het voor je lichaam makkelijker te verwerken. Het is dan wel de bedoeling natuurlijk dat je over de hele dag evenveel eet als normaal, dus wat je normaal in drie maaltijden benuttigd, doe je nu in zes maaltijden. Je lichaam kan deze maaltijden beter verwerken en de stofwisseling zal sneller gaan werken. Verder zorgen zes kleinere maaltijden ervoor dat je bloedsuikerspiegel de hele dag in balans blijft. Hierdoor heb je de hele dag door meer energie en heb je minder snel een hongergevoel. Je hebt zo minder snel de neiging om tussendoor nog te gaan snoepen.

Gezond

Door meerdere keren per dag kleinere maaltijden te benuttigen, is het mogelijk om af te vallen. Je lichaam verbrandt meer vet, waardoor er dus wat kilo’s af kunnen gaan. Ook heb je minder snel honger, dus je valt niet snel in de fout om tussendoor te gaan snacken. Het is overigens wel nodig om tussen de maaltijden minimaal twee uur te pauzeren. In deze tijd kan je lichaam de maaltijd verwerken. Wanneer je echt wilt afvallen, is het ook verstandig om zo gezond mogelijk te eten. Click to continue…

Om af te willen vallen of om op gewicht te willen blijven, is beweging erg belangrijk. Zonder beweging zal dit erg moeilijk gaan. Overgewicht komt ook vaak doordat men te weinig beweegt. Het probleem is vaak dat wij er geen tijd voor hebben of geen tijd voor willen maken. Wanneer je echt af wilt vallen, wil je dit vaak zo snel mogelijk. Dit kan door een sport te kiezen die veel energie van je vraagt. Welke oefeningen zorgen nu voor de meeste verbranding van calorieën?

Oefeningen

Hieronder vind je 5 oefeningen die veel calorieën verbranden. Er wordt uitgegaan van een gemiddeld persoon, het scheelt namelijk per gewicht hoeveel calorieën er verbrand worden. Hoe zwaarder een persoon, hoe meer calorieën er verbrand zullen worden. Het is wel heel moeilijk te meten hoeveel calorieën er nu precies verbrand worden. Inspanning en intensiteit zijn twee factoren die hierbij een rol spelen.

Hardlopen

Hardlopen is één van de beste oefeningen om calorieën te verbranden. Het is een oefening die iedereen kan doen, hiervoor hoef je niet speciaal naar de sportschool. De hoeveelheid calorieën die je verbrand met hardlopen, ligt aan de snelheid die je maakt en zoals eerder gezegd aan het gewicht van de persoon. Uit onderzoek is gebleken dat een gemiddeld persoon per minuut ongeveer 15 calorieën verbrand met hardlopen. Dit betekent dus dat er per uur zo’n 900 calorieën verbrand worden. Met hardlopen heb je dus al snel resultaat.

Step Aerobics

Step Aerobics is ook een goede oefening om veel calorieën te verbranden. Dit is de laatste tijd ook heel populair. Hierbij kan je 520 tot 740 calorieën per uur verbranden.

Fietsen

Fietsen is een makkelijke manier om calorieën te verbranden. De hoeveelheid calorieën die je hierbij verbrand is moeilijk te meten, het ligt aan de snelheid die gemaakt wordt en aan het gewicht van de persoon natuurlijk. Gemiddeld kan je ongeveer 590 calorieën per uur verbranden.

Lees meer over de 5 oefeningen welke de meeste calorieën verbranden

Tijdens de zwangerschap ben je heel wat kilo’s aangekomen. Gemiddeld kom je zo’n 10-12 kilo aan bij een zwangerschap. Tijdens je zwangerschap vind je dat niet zo erg, de wereld mag wel zien dat jij een kindje bij je draagt. Maar na de bevalling wil je de extra kilo’s toch graag snel weer kwijtraken, zodat je weer in je oude kleren past. Wat kan je doen om af te vallen na de bevalling? Hieronder vind je tips om je buikvet te verbranden. Afvallen na de bevalling

De meeste mensen die willen afvallen, zullen toegeven de meeste moeite te hebben met hun buikvet. Niet zo gek, want de buik is de plek waar onze vetten worden bewaard. Om buikvet kwijt te raken is het belangrijk op de hoogte te zijn van wat u wel en niet moet doen. Heeft u het gevoel dat u wel wat tips kunt gebruiken? Pas deze tips toe in uw dagelijks leven en u zult al gauw uw slanke middel terug krijgen. Buikvet kwijtraken: de beste tips

123